Sürdürebilir bir gelecek arılarla mümkün!

İsviçreli Hero Baby, daha iyi bir dünya vizyonu kapsamında üniversitelerle iş birliği yapıyor, arıların sürdürülebilirliği ve arı nüfusunun arttırılması için projelerine tüm hızıyla devam ediyor. Her yıl 20 Mayıs’ta kutlanan Dünya Arı Günü’nde de arıların eko sistemdeki önemine dair farkındalık yaratarak, öğretici ve keyifli çalışmalara imza atıyor.   

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
20 Mayıs 2022 Cuma 13:08
Sürdürebilir bir gelecek arılarla mümkün!

“Bu Bahçede Arı Var!” ve ‘’Arı Evim Geleceğim’’ adlı sosyal sorumluluk projeleriyle uzun yıllardır arıların sürdürülebilir yaşam döngülerinin korunmasında önemli bir rolü sahiplenen Hero Baby, sektörde farklındalık oluşturuyor. Şehirlerin doğal mirasını korumaya yönelik akademik çalışmaları 2015 yılından itibaren büyük bir özveriyle sürdüren Hero Baby şehirlerin doğal yaşam döngüsüne hizmet etmeye önem veriyor. Şehirleşme, hava kirliliği ve tarımda kimyasal kullanımı gibi faktörlerden dolayı sayıları gittikçe azalan arıların devamlılığına odaklanıyor. Ülkemizde bebek beslenmesine uygun yüksek kalitede meyve üretimi için yetiştiricilik alanlarının, çiçeklenme dönemleri boyunca yerleştirilen bal arısı kolonilerinin meyve verim ve kalitesine etkilerinin araştırılmasını olanak sağlayan “Bu Bahçede Arı Var" projesinde meyvelerde %100’e varan verimlilik sağlanmıştı.   

Hero Baby, İstanbul Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi ortaklığında doğal hayatın sürdürülebilirliğini sağlamak adına yürütülen “Arı Evim Geleceğim” Projesi ile  de doğada yalnız yaşayan (soliter) arıların meyve ve sebzelerin sürdürülebilirliğinin, verimliliğinin ve kalitesinin artırılmasına destek olmaya devam ediyor. İstanbul ve Ankara’da başlatılan ve arı nüfusunun artırılması hedefiyle hayata geçen proje kapsamında gelecek nesillerin şehir hayatında da ‘dalından doğal meyve ve sebze tüketebilmesi’ amaçlanıyor. 2020 yılında başlayan projede geçen 2 yılda şehirlere konumlanan arı evlerinin yanı sıra gelecek nesillere de arılarla ilgili eğitimler verilerek, farkındalık sağlanıyor. Projeyle beraber 2025 yılında ise 50 milyon yeni arıyı doğaya kazandırarak, şehir hayatında da dalından doğal meyve ve sebze tüketebilmesi amaçlanıyor.

İsviçreli Hero Baby Sürdürülebilirlik Taahhütler’ini; sürdürülebilir kaynak kullanımı, doğal kaynaklar ve doğal olarak sağlıklı gıda ekseninde ayrıştırarak toprağı ve ekosistemin korunmasını sağlıyor, doğal kaynakların verimli kullanımına yönelik iş modelleri geliştiriyor, insanlar ve gezegen için sağlıklı ürünler üreterek yolculuğuna devam ediyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.