Duru Bulgur elektrik tüketiminin yüzde 85’ini güneşten karşılayacak

Duru Bulgur, çevre dostu projelere ağırlık vermeye devam ediyor. Güneş enerjisi alt yapısını geliştirmeye karar veren Duru Bulgur, 2,8 megavatlık kapasitesini yılsonuna kadar 5,8 megavata çıkaracak. 

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
04 Haziran 2022 Cumartesi 12:09
Duru Bulgur elektrik tüketiminin yüzde 85’ini güneşten karşılayacak

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru, daha yaşanabilir bir çevre yaratmak adına sürdürülebilir üretim prosesleri ve yeşil dönüşüm yatırımlarına ağırlık verdiklerini aktardı. İlk etapta tesis çatıları üzerinde kurulu olan 2,8 megavat güce sahip güneş enerji santrallerinin kapasitesini 2022 yılının sonuna kadar 5,8 megavata çıkaracaklarını belirten Emin Duru, “2022 yılı sonu elektrik tüketimimizin yüzde 85’ini güneş panellerinden üretmeyi öngörüyoruz. Yapılacak bu çalışma ile yıllık 3 bin 270 ton karbon salımının önüne geçip yaklaşık 54 bin ağacın kesilmesine de engel olacağız. Daha iyi bir çevre yaratmak için ayrıca 10 yıl içinde yeni ağaçların yetiştirilmesine de direkt olarak katkı sağlayacağız. Yeşil dönüşümle sürdürülebilir üretim prosesleri geliştireceğiz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Duru BulgurGüneş Enerjisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.