Enerjisa Enerji, CDP 2022 Karbon Saydamlık Projesinde Yönetim Seviyesi olan “B” notunu aldı

 Enerjisa Enerji, uluslararası raporlama platformu Karbon Saydamlık Projesi (CDP) İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programlarında “B” notu ile değerlendirildi.

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
19 Ocak 2023 Perşembe 09:53
Enerjisa Enerji, CDP 2022 Karbon Saydamlık Projesinde Yönetim Seviyesi olan “B” notunu aldı

Uluslararası raporlama platformu Karbon Saydamlık Projesi (CDP), İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programları doğrultusunda; firmaların iklim değişikliği ve su konusundaki yönetişim yapılarını, risk ve fırsat tanımlamalarını, iş stratejileri, hedefleri, sera gazı emisyon verilerini, su kullanımlarını ve su kaynakları üzerindeki etkilerini, farklı paydaşlar ile etkileşimlerini değerlendirirerek puanlama metodolojisine göre derecelendiriyor. Farkındalık, yönetim ve liderliğe uzanan bir yolculukta değerlendirilen şirketler D'den A'ya kadar puanlandırılıyor.

Türkiye’de CDP Programlarına yanıt veren 116 şirketten biri olan Enerjisa Enerji, ‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik odağıyla yöneten lider dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi olarak, CDP İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programlarında hesaplama metodolojisi, raporlama, yönetişim alanlarındaki performansının geliştirilmesi sonucunda  “B” notu ile değerlendirildi.

Dünya’nın en önemli raporlama platformlarından biri olan CDP   İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programlarında, geçtiğimiz sene alınan skoru değerlendirdiğinde artan farkındalık ve alınan aksiyonlar ile performanslarının devam ettiğine dikkat çeken Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar; “İklim değişikliğinin etkilerine ve sorunun kaynağına yönelik çözüm üreterek ‘etki’ yaratan bir şirket olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. İklim krizi ile mücadelede istenilen seviyeye gelinene kadar var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. CDP performansımıza katkı sağlayan tüm Enerjisalılara teşekkür ederim.’’

Sürdürülebilir ürün ve hizmetleriyle gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmaya kararlı olduklarını belirten Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanı Ebru Taşcıoğlu; “Doğal kaynaklarımızı korumak ve iklim değişikliği ile mücadelemizi güçlendirmek amacıyla faaliyetlerimizde sürdürülebilirlik ve çevre yönetimi yaklaşımını ön planda tutuyoruz. Ülkemizin net sıfır emisyon hedefi için eylem planları geliştiriyor, tesislerimizde enerji verimliliğine odaklanarak operasyonlarımızın çevresel etkisini ve karbon emisyonlarımızı azaltmayı hedefliyoruz. Ekosistemimizi ve biyolojik çeşitliliği korumaya kararlıyız. Bu emeklerimizin sonucunda dünyanın en büyük çevre raporlama platformlarından biri olan CDP'nin İklim Değişikliği ve Su Güvenliği alanında iyi çevre yönetimi sergileyen şirketler için açıkladığı ‘B’ skorunu almak büyük bir motivasyon kaynağı.” açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 19.01.2023 10:02
Anahtar Kelimeler:
Enerjisa Enerji
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.