SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi’nin direktörlüğüne Alkım Bağ Güllü getirildi

Türkiye’de enerji dönüşümünün öncü düşünce kuruluşu SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi’nin direktörlüğüne Alkım Bağ Güllü getirildi.

01 Aralık 2021 Çarşamba 11:37
SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi’nin direktörlüğüne Alkım Bağ Güllü getirildi

ODTÜ Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra, İngiltere’de Keele Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler/Enerji Politikası alanında yüksek lisans yapan Alkım Bağ Güllü, iş hayatına 2003’te başladı. Savunma sanayiinde ve British Council’da görev alan Bağ, 2008’den bu yana yenilenebilir enerji sektöründe. Polat Enerji’de sırasıyla Yenilenebilir Enerji Projeleri Birim Müdürü, Rüzgar Enerji Projeleri Direktörü ve Strateji Direktörü olarak görev yaptı. Toplam 700 MW kurulu güce sahip rüzgar enerji projesinin geliştirilmesi, yatırım analizi, finansmanı ve inşasında aktif rol alan Alkım Bağ Güllü, yenilenebilir enerji sektörü ve mevzuatı konularında uzman.

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi Yönlendirme Komitesi Başkanı Selahattin Hakman, “Uzun yıllardır Türkiye yenilenebilir enerji alanına önemli katkılarda bulunmuş olan Alkım Bağ Güllü’nün SHURA’ya katılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu atama ile SHURA’nın temel değerlerinden biri olan, enerji sektöründe kadın yöneticileri artırma yolunda da önemli bir adım atmış bulunuyoruz. Yeni direktörümüz ile SHURA’nın enerji dönüşümüne olan önemli katkıları daha da güçlenerek ve yayılarak sürecektir. Birlikte başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum.”

Alkım Bağ Güllü ise “Türkiye’nin yenilikçi enerji dönüşümü platformu SHURA’da olmak heyecan verici. SHURA, tarafsız ve veri bazlı analizleriyle Türkiye’nin enerji dönüşümüne ve karbonsuzlaşmasına önemli katkılar sağladı. Ekonomiden iklim krizine kadar pek çok konunun merkezinde yer alan yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu. 

Son Güncelleme: 01.12.2021 11:41
Anahtar Kelimeler:
SHURAAlkım Bağ Güllü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.