Döngüsel ekonomi için 80 milyon dolarlık kredi

TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası), Fransız Kalkınma Ajansı’ndan (AFD) 80 Milyon Euro tutarında kredi temin etti. TSKB elde ettiği bu kaynakla, Türkiye’de döngüsel ekonomiye hizmet eden yatırımlar ile döngüsel ekonomi uygulamalarını geliştirmeyi amaçlayan firmalara finansman desteği sağlamayı hedefliyor. 

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
28 Aralık 2022 Çarşamba 18:37
Döngüsel ekonomi için 80 milyon dolarlık kredi

Anlaşmaya ilişkin değerlendirmede bulunan TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç; “AFD ile uzun soluklu iş birliğimiz kapsamında, yenilenebilir enerji, KOBİ, sürdürülebilir turizm, iş sağlığı ve güvenliği ile kadın istihdamı gibi pek çok farklı temada başarılı projeler gerçekleştirdik. Temin ettiğimiz 80 milyon Euro tutarındaki bu kredi, AFD ile 2016 yılında başlayan ve 2019 yılında başarılı bir şekilde yeniden tekrarladığımız Kadın İstihdamı kredisi gibi öncü, yenilikçi ve kapsayıcı bir temaya sahip. İmzaladığımız bu anlaşma ile AFD’den bugüne kadar sağladığımız toplam kaynak tutarı 475 milyon Euro’ya ulaştı. Döngüsel ekonomi temalı bu ilk anlaşmamızla Türkiye’de bu alana hizmet eden yatırımlar ile döngüsel ekonomi uygulamalarını geliştirmeyi amaçlayan firmalara destek vermeyi hedefliyoruz” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.