PENYAPSAN, geri dönüşümü TOMRA ile kesintisiz sürdürüyor

Pendik Belediyesi bünyesinde ambalaj atığı ayıklama operasyonlarını yürüten PENYAPSAN, TOMRA’nın satış sonrası hizmetleri sayesinde faaliyetlerine yüksek verimlilikle devam ediyor.  TOMRA, makinelerinin ayıklama süreçlerindeki maksimum verimliliği ve sürdürülebilirliği için satış sonrası bakım, kullanıcı eğitimi ve uzaktan destek hizmetleri de sağlıyor. 

10 Ocak 2022 Pazartesi 15:37
PENYAPSAN, geri dönüşümü TOMRA ile kesintisiz sürdürüyor

Ayıklama Tesisi ile bir ilke imza atan PENYAPSAN, TOMRA’nın sensör tabanlı makineleri ile yılda ortalama 18 bin ton karışık ambalaj atığını ayıklayarak çevreye ve ekonomiye katkı sağlıyor. PENYAPSAN’ın tesislerinde bulunan üç ayrı TOMRA AUTOSORT® makinesi; kâğıt, karton, pet ve plastik ambalajları kısa sürede türlerine göre ayıklıyor.

PENYAPSAN, projelendirme safhasından itibaren TOMRA’nın global deneyimlerinden faydalanıyor. Kurulum aşamasından bu yana denetim, bakım, yeniden kalibrasyon gibi birçok çalışma, TOMRA saha ekipleri tarafından PENYAPSAN teknik ekibi ile ortaklaşa gerçekleştiriliyor. TOMRA satış sonrası hizmet ekibi, makinelerin yüksek verimlilikte göreve başlamasını takiben tesis personeline yerinde eğitimler verdi. Böylece tesis operatörleri, pek çok işlemi başarıyla tamamlayabilecek donanıma sahip oldu. 

TOMRA’nın kullanımı kolay optik ayıklama makinelerinin raporları ise son derece açık, eksiksiz ve net. Bu sayede tesis operatörleri, TOMRA’dan aldıkları eğitimlerle birçok kalibrasyonu kendi bünyelerinde yapabiliyor. Bazen süreçlerde güncellemeler gerekiyor ve gelen malzemelere göre ayıklama ayarlamaları yapılabiliyor. Gerekli bazı parçaların değişimi için tesiste stok da bulunduruluyor. Tesis personeli, sarf malzemelerinin değişimini yapabiliyor. TOMRA ise optik ayıklama makinelerinin verimliliği ile ilgili raporlara göre zaman zaman çeşitli modifikasyonlar gerçekleştiriyor. Gerekli olduğunda da TOMRA’dan servis desteği alınıyor. 

Asıl işimiz, makinelerin kurulumundan sonra başlıyor

TOMRA Geri Dönüşüm Türkiye ve Orta Doğu Satış Müdürü Serkan Orhan ise müşterileri ile gerçek bir iş ortaklığı yaptıklarına işaret ederek, “Hatta asıl işimiz, makinelerimizin kurulumundan sonra başlıyor diyebiliriz. Düzenli bakımların yanı sıra yedek parça envanter yönetimi için eğitim, ayarlamalar, tavsiye ve destek hizmetleri sunuyoruz. Bir makinemizin durması, müşterimizin tüm süreçlerinin etkilenmesi anlamına geliyor. Bu nedenle Türkiye’de yerleşik donanımlı satış sonrası saha mühendislerimiz ile hızlıca destek sağlayabiliyoruz. Ayrıca Türkiye merkezimizde yedek parçalarımızın tamamı yer alıyor ve gerekli olduğunda ilgili parçalar en hızlı şekilde müşterilerimizin tesislerine gönderebiliyoruz. Pandemi döneminde de gördük ki lokal olarak satış sonrası hizmetleri sağlayabilmemiz, müşterimiz için büyük bir avantaj. Ayrıca, verdiğimiz eğitimler sayesinde uzmanlaşan tesis operatörlerine uzaktan çözümler de üretebiliyor ve süreci daha da hızlandırabiliyoruz. Böylece müşterilerimizin operasyonlarına kesintisiz devam etmelerine destek oluyoruz” sözlerini kaydetti.

TOMRA’nın satış sonrası hizmetleri

TOMRA’nın satış sonrası hizmetleri, müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun olarak sunuluyor. TOMRA saha ekibi, gerekli olduğunda tesisi ziyaret ediyor. Yerinde hizmet, sürecin denetlenmesi ile başlıyor. Saha mühendisleri, tüm makine bileşenlerini kontrol ederek, yazılım güncellemelerini ve gerekli bakımları gerçekleştiriyor. Ardından analizler, ayarlamalar ve testler yapılıyor. Gerekli bilgiler için tesis operatörlerine hatırlatma eğitimi veriliyor. Bu sayede operatörlerin donanımı ve müdahale yeteneği pekiştiriliyor. Tüm bu işlemler sayesinde arıza riski ve dolayısıyla arıza süresi azaltılıyor. Böylece tesis için yüksek maliyetli ve ön görülmeyen arıza riskleri ortadan kaldırılıyor. 

Son Güncelleme: 10.01.2022 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.