Clariant art arda 9. kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde

Clariant, üstün inovasyon ve su yönetimi puanlarının, genel sürdürülebilirlik performansını güçlü bir şekilde desteklemesi sayesinde 2021 Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde (DJSI) yer aldığını duyurdu. Bu sayede, Clariant art arda 9. kez kimya sektörünün dünya çapında en sürdürülebilir şirketleri arasında yer almayı başardı. Clariant ayrıca hem DJSI Avrupa hem de DJSI Dünya endeksinde kimya sektörünün en iyi şirketleri arasında kendine yer buldu.

01 Aralık 2021 Çarşamba 16:41
Clariant art arda 9. kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde

•    Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki istikrarlı yeri, şirketin karbon nötr ve daha sürdürülebilir bir dünya için müşterilerle birlikte değer yaratma taahhüdünün bir yansımasıClariant CEO'su Conrad Keijzer konuyla ilgili şunları söyledi: “Sürdürülebilirlik ve inovasyon, Clariant için stratejik büyüme faktörleri. Operasyonlarımızı ve ürün portföyümüzü sürekli olarak artan sürdürülebilirlik bilinci ile yönlendirmeye çalışıyoruz. Clariant'ın Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde art arda dokuz yıldır inovasyon alanında, özellikle de güçlü bir puanla listede yer almasından gurur duyuyoruz. Bu başarımız, müşterilerimize sürdürülebilirlik dönüşümlerinde yardımcı olacak benzersiz çözümler sunarak onları destekleme hedefimizle de örtüşüyor." 

Clariant, operasyonları için yeni çevresel kriterler belirlemek üzere harekete geçti ve çevresel performans odağını güçlü bir şekilde sürdürülebilirliğe yöneltiyor. Bu yılın başlarında Clariant, 2050 yılına kadar iklim değişikliğiyle mücadele yol haritasını belirleyen ve bilime dayalı iklim taahütlerini içeren 2030 sürdürülebilirlik hedeflerine olan bağlılığını duyurdu.

Clariant 2015'ten bu yana, DJSI değerlendirmesinin inovasyon bölümünde sürekli olarak iyi bir performans sergiliyor. Bu yıl da mümkün olan en yüksek puanı almayı başaran şirket, inovasyon, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme arasındaki bağlantıları güçlendiren bir ilerleme kaydetti. Bu ilerlemeyi, organizasyonun araştırma ve geliştirme yeteneklerinin odak noktası haline getiren Clariant, yüksek kaliteli inovasyon sonuçları elde etmek için endüstriyle yakın ilişkilerini de geliştirmeye devam ediyor. 

Clariant Sürdürülebilirlik Dönüşümü Bölüm Başkanı Richard Haldimann ise konuyla ilgili şu yorumda bulundu: “Bu sonuçlar, düşük karbonlu ve daha döngüsel bir ekonomi için ticari faaliyetlerimizde sürdürdüğümüz dönüşüm çabalarının başarılı olduğunu gösteriyor. İnovasyon ve sürdürülebilirlik yeteneklerimizi birleştirerek, güvenli ve sürdürülebilir bir dünya yaratmaya çalışıyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.