Çin, yeşil kalkınma için 15.6 trilyon dolarlık yatırım yapacak

China Jianyin Investment Ltd. adlı yatırım araştırma enstitüsünün son olarak açıkladığı bir rapora göre, Çin’in enerji yapısının dönüşümü ve çevre dostu teknolojisinin gelişimi gelecekte bu ülkeye yoğun biçimde yatırım talebi çekecek. Aynı rapordan kaynaklanan veriler ve tahminler, önümüzdeki 30 yıl içinde Çin’in enerji, endüstri, inşaat, ulaştırma sektörlerinde ve diğer alanlarda düşük karbonlu kalkınma sayesinde elde edeceği yatırımın 100 trilyon yuanı (yaklaşık 15,69 trilyon dolar) aşacağını gösteriyor. 

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
14 Nisan 2022 Perşembe 13:21
Çin, yeşil kalkınma için 15.6 trilyon dolarlık yatırım yapacak


Gerçekten de Çin’in belirli tarihlerde karbon doruğunu aşıp karbon nötr aşamaya ulaşma hedefi rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, akıllı şebekeler ve geleneksel enerjinin çevre dostu yönelimi gibi süreçleri de içeren enerji transformasyonuna yönelik yatırımı artırma etkisi yaratacak.

Öte yandan yatırımlar endüstriyel süreçlerin elektrifikasyonu, yeni enerjili araçlar ve akıllı ulaştırma altyapısı türünden endüstriyel inovasyonlara da yönelecek. Bu arada rapora göre, dijital teknolojiye dönük yatırımlar yükselecek ve bu bağlamda ülkedeki karbon emisyonlarının azaltılmasına katkıda bulunacak.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.