H & M Hennes & Mauritz AB'nin 2021 Yıllık ve Sürdürülebilirlik Raporu yayınlandı

H & M Hennes & Mauritz AB'nin 2021 mali yılı Yıllık ve Sürdürülebilirlik Raporu, şirket web sitesi hmgroup.com'da yayınlandı. H&M Group CEO’su Helena Helmersson, “H&M Group döngüsel bir işletme olma yolculuğunda devam ediyor ve 2021'de kaydettiğimiz ilerlemeden gurur duyuyorum. İyi değerlere ve sürdürülebilir ürünlere olan talebin artması bekleniyor ve bizim müşteri teklifimiz bunun için iyi bir konumda” diyor.

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
01 Nisan 2022 Cuma 11:05
H & M Hennes & Mauritz AB'nin 2021 Yıllık ve Sürdürülebilirlik Raporu yayınlandı

2021'de sürdürülebilirlik alanındaki önemli noktaları şöyle açıkladı:

Materyallerimizin yüzde 80’i ya geri dönüştürülmüş ya da daha sürdürülebilir bir şekilde tedarik edilmiştir. Kıyafetlerimizde kullanılan geri dönüştürülmüş materyallerin payını yüzde 5.8'den yüzde 17.9'a, yani üç katına çıkardık ve 2025 yılına kadar yüzde 30'a ulaşma hedefimizi odakta tuttuk.  

2040 yılına kadar net-sıfır[1]’a ulaşma ve 2030 yılına kadar mutlak emisyonlarımızı yüzde 56 azaltma taahhüdü vererek iklim hedeflerimizi daha da keskinleştirdik. Bu yolculukta önemli bir diğer adım ise uzun vadede kömürü tedarik zincirimizden aşamalı bir şekilde çıkarmak için fabrikalarında kömür kazanı olan herhangi bir yeni tedarikçi veya fabrikayı tedarik zincirimize almama kararımızdır. 

2030 yılına kadar karbon ayak izimizi yarıya indirirken aynı zamanda satışları ikiye katlama hedefi koyduk. 

Yenilikçi döngüsel tasarım aracımız “Circulator”ı piyasaya sürdük ve tüm ürünlerimizin 2025 yılına kadar döngüsellik için tasarlanmış olmasını sağlama hedefimizin bir kez daha altını çizdik. Araç, H&M group'un kendi ekiplerinin döngüsel ekonomiye uygun ürünler yaratmasını sağlamayı amaçlıyor ve uzun vadede diğer şirketleri de aynısını yapmaya davet ediyor. 

2021'de plastik ambalajı yüzde 27,8 oranında azalttık ve 2025 yılına kadar değer zinciri genelinde ambalaj kullanımını yüzde 25 oranında azaltmayı hedefledik. 

İkinci el platform Sellpy'i 22 yeni Avrupa pazarına açarak, müşterilerimizin sürdürülebilir modadan keyif almalarını sağlayan yeni döngüsel iş modellerini yarattık.

Bilime Dayalı Hedefler girişiminin Net-Sıfır Standardı tarafından tanımlanan net sıfır.

*Satış hedefinin temeli 2021'dir. H&M group’un hedefi, karbon ayak izini mutlak rakamlarla 2030 yılına kadar yüzde 56 azaltmaktır (2019 temeli).

Son Güncelleme: 01.04.2022 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.