Pierre Fabre, “Yeşil Etki Endeksi”ni oluşturdu

Pierre Fabre, tüketicilerin daha sürdürülebilir bir şekilde bilinçli tüketimler yapabilmelerine yardımcı olmak için “Yeşil Etki Endeksi”ni oluşturdu.

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
27 Haziran 2022 Pazartesi 13:24
Pierre Fabre, “Yeşil Etki Endeksi”ni oluşturdu

Ürünlerin çevresel ve toplumsal etkilerinin, toplam 20 ayrı kritere göre sınıflandırılarak ürün ambalajları üzerinde bu etkinin belirtildiği Yeşil Etki Endeksi kapsamında, ürün ambalajlarında A-B-C-D sınıfları işaretlenerek ürünün ne derece çevre dostu olduğu belirtiliyor ve tüketicilerin ürün tercihlerinde bunu göz önüne almasına imkan veriliyor.

Yeşil Etki Endeksi’ne göre ürünler; bio çözünürlük, geri dönüştürülebilir ambalaj ve organik içerik gibi çevresel kriterlerin yanı sıra, ürünün satışından elde edilen gelirle doğaya ve insana yönelik sosyal sorumluluk projelerine kaynak ayrılması gibi bir çok sosyal kritere göre değerlendiriliyor. Tüm bu kriterlerin sağlamlığı ve güvenilirliği ise, bağımsız kuruluş AFNOR Certification tarafından değerlendiriliyor.

Yeşil Etki Endeksi'nin her türlü kozmetik ve aile sağlığı ürününe uyum sağlayabildiğini kanıtlamak amacıyla, ilk değerlendirmeler; şampuanlar, kuru şampuanlar, duş jelleri, yüz ve vücut kremleri, akne tedavilerinde kullanılan ürünler, ağız bakım ürünleri vb. ürünleri kapsayacak. Yeni ürünler ise aylık olarak değerlendirilerek, her yıl sonuna kadar markanın web sitesinde duyurulacak.

Yeşile saygı ilkeleri kapsamında 2019’dan itibaren yeni ürünlerinin tamamı eko-tasarımlı olarak piyasaya verilen, 2021 yılında ise yeni bitki ekstraktlarının yüzde 80'ini organik bitkilerden sağlamaya başlayan Pierre Fabre, 2023 yılına kadar her iki üründen birinin eko tasarımlı olmasını, 2024 yılına kadar su tüketimini yüzde 20 azaltmayı ve 2025 yılına kadar da CO2 emisyonlarında yüzde 30, enerji tüketiminde yüzde 25 azalma yapmayı amaçlıyor.

Ecocert 26000 sertifikasına sahip

Mösyö Pierre Fabre’nin 1951 yılında kurduğu eczaneyle başlayan ve bugün, onkoloji, kadın sağlığı, üroloji, tüketici sağlığı ve dermokozmetik alanlarında hizmet veren Pierre Fabre, çevre dostu bir taahhüt olan Ecocert 26000 sertifikasına da mükemmellik düzeyinde sahiptir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.