4 ayda 10 bin 750 kg karbon emisyonunu engelledi

Küresel iklim değişikliğinin etkileri her geçen gün daha çok ağırlaşırken gerek özel sektör gerekse kamu ‘çevreci yaklaşımları’ ön planda tutarak önemli çalışmalara imza atıyor. Bu kapsamda araç kiralama platformu miniyol.com Her Araç Bir Ağaç’ ismiyle başlattığı kampanya ile  4 ayda yüzlerce fidan ile 10 bin 750 kg karbon emisyonu engelledi.  Geleceğe nefes olmak için 11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününün önemine değinen firmanın kurucu ortağı Yaşar Çelik, “   İklim değişikliği ile mücadelede şirketlerin rolü önem arz ediyor.  Bu nedenle hem doğaya hem de geleceğe sahip çıkmak hangi işi yaparsak yapalım ilk önceliğimiz olmalıdır. İnsan olarak en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.

11 Kasım 2021 Perşembe 19:53
4 ayda 10 bin 750 kg karbon emisyonunu engelledi

Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin neden olduğu doğal afetler önemli tahribatlara ortaya çıkarırken hem ülkelerin ekonomisi hem de gelecek adına önemli sinyallerde veriyor. Öyle ki New York Üniversitesi Politika Enstitüsü tarafından farklı ülkelerde yaşayan ve iklim değişikliği alanında uzman 738 ekonomistle yapılan anketin sonuçlarına göre 2025’e kadar yılda 1,7 trilyon dolar, 2075'e kadar ise yılda yaklaşık 30 trilyon dolar ekonomik zarar oluşabileceği tahmin ediliyor. Hal böyle olunca birçok işletme gibi yeni kurulan şirketlerde ‘Çevre’ konusunu öncelik haline getirerek önemli çalışmalara imza atıyor.   Bu şirketlerden biri de yaklaşık 1 yıl önce kurulan online araç kiralama platformu miniyol.com. Şirket, Her Araç Bir Ağaç’ ismiyle başlattığı kampanya kapsamında 4 ayda yüzlerce fidan ile 10 bin 750 kg karbon emisyonunu önleyerek önemli bir başarıya imza attı.

Markaların Öncelikleri Değişiyor

Bir ağacın 40 kişinin oksijen ihtiyacını karşıladığını ve yılda 12 kg karbondioksit emilimi sağladığını belirten Miniyol.com Kurucu Ortağı Yaşar Çelik, “İnsanoğlunun varlığı, içinde bulunduğu çevreye bağımlıdır. Bu nedenle geçmişimiz ve geleceğimiz adına önemli bir köprü olan doğaya sahip çıkmak da bizim sorumluluğumuz. Bu durum iş yapış şekillerimizi de dönüştürüyor. Çünkü kişilerin satın alma davranışlarında artık çevre faktörü de önemli bir yer tutuyor.  Markaların da hem gelecek yatırımları hem de öncelikleri her geçen gün daha çok değişikliğe uğruyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.