Aracınızı çevre katiline dönüştürmeyin!

Son dönemde turbo beslemeli lüks otomobillerde performansı artırmak ve daha sportif bir motor sesine ulaşmak için birçok sürücünün katalitik konvertörü iptal ettirip düz boru çektirdiğini söyleyen Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem "Bu uygulamayla otomobilin tüm motor çalışma karakterini bozmuş oluyorsunuz. Ayrıca emisyon değerlerini korumak için kullanılan katalitik konvertör iptaliyle zararlı tüm gazlar çevreye yayılıyor, araç adeta bir çevre katiline dönüşüyor. Bu araçların muayeneden geçmesi zaten mümkün değil." ifadelerini kullandı.

02 Kasım 2021 Salı 10:35
Aracınızı çevre katiline dönüştürmeyin!

Son 20 yılda otomobil sahipleri arasında popülerliği artan araç geliştirme ve "modifiye kültürü" kişiselleştirme olanakları sunsa da, bilinçsizce yapılan uygulamalar çok ciddi problemleri beraberinde getiriyor. Mekanik aksamlarda yapılan birçok değişiklik hakkında uyarılarda bulunan Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem "Modifiyeli araçların çoğunda gerekli araştırmalar yapılmadan değiştirilen parçalar çevreye zarar verdiği gibi otomobillerin ömrünü de kritik biçimde kısaltıyor. En önemlisi ise merdiven altı işletmelerde işlem yapılan modifiyeli otomobiller trafik kazalarına davetiye çıkararak can ve mal kaybına sebep oluyor." açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.