Beijing, yeşil enerjili araç plaka kotasını 70 bine çıkardı

Beijing Belediyesi yöneticileri, 2022 yılındaki yeni araba plaka tahsisindeki yeni enerjili araçların (NEV'ler) kotasını artıracağını açıkladı. Belediyenin araba kotası tahsis yönetimi ofisine göre, şehir 2022’de 100 bin yeni araba plakası tahsis edecek ve NEV’ler için daha önce 60 bin olarak belirlenen kota, 70 bine çıkarılacak. Geleneksel yakıtlı arabalar için kota 40 binden 30 bine düşürülecek.

30 Aralık 2021 Perşembe 10:03
Beijing, yeşil enerjili araç plaka kotasını 70 bine çıkardı


Ofis, piller ve diğer teknolojilerdeki hızlı ilerlemenin yanı sıra artan NEV menzillerini dikkate alan hareketin, yakıtlı araç egzoz kirliliğini azaltmayı ve Çin başkentinin hava kalitesini iyileştirmeyi amaçladığını söyledi.

Beijing, yeni plaka sayısını sınırlamak ve plaka numaralarının son rakamına göre hafta içi özel yakıtlı araçların beşte birini yoldan çıkarmak gibi hava kirliliğini azaltmak için önlemler aldı. Akaryakıtlı arabalar için plaka piyango sistemi, birçok sürücüyü devlet sübvansiyonu alan ve iş günlerinde böyle bir yasakla karşılaşmayan NEV’lere yönlendiriyor

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.