Dünyayı en çok kirleten sanayi kollları; gemi, hava, demir-çelik

Dünyayı en çok kirleten sanayi kolu gemi taşımacılığı, havacılık ve demir-çelik üretimi olarak sıralandı. Bu üç sanayi kolu atmosfere senede yaklaşık 6 milyar ton karbon gazı bırakıyor. Ancak bu gerçeğe rağmen, ülkeler karbon salmımı kurallarına uymuyor. Dünyayı en çok kirleten sanayi kolu gemi taşımacılığı (shipping), havacılık ve demir-çelik üretimi olarak özetlenebilir. Bu üç sanayi kolu atmosfere senede yaklaşık 6 milyar ton karbon gazı bırakıyor.

27 Ekim 2021 Çarşamba 13:49
Dünyayı en çok kirleten sanayi kollları; gemi, hava, demir-çelik

2015'te Dünya ülkelerinin neredeyse tamamının kabul ettiği Paris İklim Antlaşması'na göre, 2030 yılma kadar gezegenimizdeki sıcaklık artışını yıllık 1.5 santigrat derecenin altına çekemezsek, gelecekte geri dönüşü olmayan çevre felaketleriyle karşı karşıya kalacağız. Ancak bu gerçeğe rağmen, ülkeler Ulusal Olarak Belirlenmiş Katkı Niyetleri (INDC) protokolünde altı çizilen karbon salınırm kurallanna uymuyor. Bu kapsamda İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenecek BM İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP26) karbon salınımını azalması oldukça zor olan 7 farklı endüstriden 300'ü aşkın lider bir araya gelerek çözüm yöntemlerini tartışacak. İklim krizi sebebiyle oluşturulan ve Dünya karbon salınımının yüzde 30'una neden olan ağır sanayi ve taşımacılık sektöründeki şirketlerin bir araya geldiği MPP örgütü de 2050'ye kadar sıfır karbon salmımı hedefine ulaşmak için farklı bir çatı altında çalışmalarım sürdürüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.