GSK tüm operasyonlarını demiryoluna çevirdi

GSK Tüketici Sağlığı, Avrupa’dan Türkiye'ye karayoluyla yapılan tüm lojistik operasyonlarını demiryoluna taşıdı. Böylelikle 56 bin ağacın bir yılda oksijene çevirebileceği miktarda karbon salımının önlenmesi hedefleniyor.

Mutlu Doğan
Mutlu Doğan
08 Kasım 2021 Pazartesi 09:30
GSK tüm operasyonlarını demiryoluna çevirdi

Sürdürülebilir iyi yaşam vizyonuyla bireylerin günlük sağlık gereksinimlerinden ilham alarak bilim ışığında yenilikçi ürünler geliştiren GSK Tüketici Sağlığı, Türkiye’yi de içine alan EMEA bölgesindeki lojistik operasyonlarda karbon ayak izini azaltıp hava kalitesinin iyileşmesine katkı sunacak bir çözüm geliştirdi.

Avrupa’dan Türkiye'ye karayoluyla yapılan tüm lojistik operasyonlarını demiryoluna taşıma kararı alan GSK Tüketici Sağlığı, karbon emisyonlarının azaltılmasına önemli katkı sağlayarak daha yeşil bir tedarik zinciri oluşturacak. GSK Tüketici Sağlığı Türkiye ekibinin öncülüğünde yakın zamanda devreye alınacak projeyle ortalama 56 bin ağacın bir yılda oksijene çevirebileceği miktarda karbon salımının önlenmesi hedefleniyor. Böylece şirket, esnek tedarik çözümleri vizyonuyla iklim değişikliğiyle mücadele ve insan sağlığına katkı hedeflerine bir adım daha yaklaşacak.

Çevre, insan sağlığı ve iyi yaşam için sürdürülebilirlik

GSK Tüketici Sağlığı’nın sürdürülebilir lojistik çözümleri, şirketin iş yapış modelinin merkezine yerleştirdiği genel sürdürülebilirlik stratejisinin önemli bir parçasını oluşturuyor. İklim değişikliğinin çevre ve insan sağlığı üzerindeki etkileriyle mücadele eden şirket, sürdürülebilir ambalajlar ve sürdürülebilir iş modelleri geliştirirken ürün içeriklerinde yine sürdürülebilir kaynaklı güvenilir bileşenler kullanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.