IRU karbon salımını azaltmak için Eco-truck planı hazırladı

IRU, sınır ötesi operasyonlar için kuralların uyumlaştırılması da dahil olmak üzere, taşımacılıkta karbonsuzlaştırmayı artırmak için Eco-truck planı hazırladı. Uygun maliyetli bir önlem sunan planla, CO2 emisyonlarının 2050 yılına kadar 13 milyar tondan fazla azaltılması hedefleniyor.

Mutlu Doğan
Mutlu Doğan
10 Ekim 2021 Pazar 18:01
IRU karbon salımını azaltmak için Eco-truck planı hazırladı

Standart araç kombinasyonlarından daha fazla mal taşıyan eko-kamyonlar, iddialı karbon hedeflerini karşılamak için hızlı ve uygulanabilir bir çözüm sunuyor. İki Eko-kamyon, üç standart kamyonun yükünü taşıyor ve yoldaki kamyon sayısı azalıyor. Kilometre başına yakıt tüketimi yüzde 35'e varan oranda azaltılarak, karayolu taşımacılığının çevresel ve ekonomik verimliliğini önemli ölçüde iyileştirilmesi sağlanıyor.

Bölgesel ve uzun yol operasyonlarında yer alan küresel kamyon filosunun yalnızca% 30'unu Eko-kamyonlarla değiştirmek, CO 2 emisyonlarını anında yılda 237 milyon ton azaltacak. 2050'de üç katına çıkacak olan mal karayolu taşımacılığıyla, bu oran 2050'ye kadar yıllık 700 milyon tona yükselecek.

Önümüzdeki otuz yıl içinde bu gelişim, toplam CO2 emisyonlarını 13,5 milyar tona kadar azaltacak. Karşılaştırıldığında, mevcut toplam küresel insan yapımı emisyonlar yıllık 36 milyar tondur. Malların karayolu taşımacılığı küresel emisyonların yalnızca% 2'sini yaymasına rağmen, Eko-kamyonların yaygın kullanımı sektörün karbondan arındırma çabasında muazzam bir etkiye sahip olacaktır.

Anahtar Kelimeler:
IRUEcotruck
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.