İş Dünyası Plastik Girişimi’ne imza koyan ilk otoyol işletmecisi oldu

ICA, İş Dünyası Plastik Girişimi taahhütnamesiyle otoyol işletmeciliği alanında bir ilki gerçekleştirdi. Kuzey Çevre Otoyolu, plastik atıkların azaltıldığı ilk otoyol olmaya hazırlanıyor. 

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
22 Ağustos 2022 Pazartesi 14:28
İş Dünyası Plastik Girişimi’ne imza koyan ilk otoyol işletmecisi oldu

 Gelecek nesillere daha yaşanılır ve sürdürülebilir bir dünya bırakma hedefiyle çalışmalarına devam eden İCA, İş Dünyası Plastik Girişimi’ni imzaladı. 2023 yılına kadar plastik kullanımını azaltmak ve önlemek amacıyla başlatılan girişimde şu ana kadar 42 şirket taahhütlerini ilk kez şeffaflıkla kamuoyu ile paylaştı. ICA da plastik atık kirliliği sorununda plastiğin döngüsel ekonomi kapsamında asla atık haline gelmediği Uluslararası Ortak Vizyonu destekleyerek, imzacıları arasına katıldığı İş Dünyası Plastik Girişimi ile çözümün bir parçası olma yolunda güçlü bir adım attı. Uluslararası Ortak Vizyon, plastik kirliliğinin temel nedenlerine odaklanarak önemli ekonomik, çevresel ve sosyal faydalar sağlayan bir çözüm getirmeyi amaçlıyor. 

Sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam eden ICA, bu çerçevede sürdürdüğü birçok yenilikçi teknoloji, çözüm ve uygulama ile sektörüne öncülük ediyor. ICA bu kapsamdaki çalışmaları ile BM (Birleşmiş Milletler) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin sekizini doğrudan desteklerken, imzaladığı İş Dünyası Plastik Girişimi ile de sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda kararlığını ortaya koyuyor.

İş Dünyası Plastik Girişimi, 2019 yılında TÜSİAD, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ve Global Compact Türkiye iş birliği ile özel sektör kuruluşlarının plastik meselesine yönelik somut eylemlerini teşvik etmek amacıyla kuruldu. Bu kapsamda 42 şirket Uluslararası Ortak Vizyon’un sektörel asgari gerekliliklerini sağlayacak şekilde taahhüt verirken, ICA’nın da aralarında bulunduğu sekiz şirket de Uluslararası Ortak Vizyonu destekleyerek İş Dünyası Plastik Girişimi’nin imzacısı oldu.

Son Güncelleme: 22.08.2022 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.