‘Yeşil lastik’le yüzde 5 yakıt tasarrufu 

Petlas’ın ProGreen PT525 lastikleri hem yakıt hem de karbon salınımı tasarrufu sağlıyor

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
11 Ekim 2022 Salı 16:32
‘Yeşil lastik’le yüzde 5 yakıt tasarrufu 

 Petlas’ın yüzde yüz yerli Ar-Ge gücüyle geliştirdiği ProGreen PT525 lastikler, düşük dönme direnci değeriyle yüzde 5’e kadar yakıt tasarrufu sunuyor. Enerji tasarrufu için özel olarak tasarlanmış iç ve dış blok ile kanal yapısı viraj alırken lastiklerde optimum bükülme sağlıyor. Lastik yuvarlanma direncinin neden olduğu ekstra güç kaybı ortadan kaldırılırken hem yakıt hem de karbon salınımı tasarrufu sağlıyor. Sürüş güvenliği ve konforuna da olumlu etki ediyor.

Petlas, bünyesinde bulunduğu AKO Grup’un geri dönüşüm yatırımıyla, kaynakların daha verimli kullanılması, atıkların toplanması ve geri kazanımının yanı sıra yenilikçi ürünleriyle de çevreyi korumaya destek oluyor. Petlas’ın, yeni nesil kauçuklar ve özel dolgu malzemelerini spesifik karıştırma prosesleri ile ürettiği düşük yuvarlanma direncine sahip yüksek performanslı çevreci lastikleri, yakıt tasarrufu için yakıt veriminde önemli iyileştirme sağlıyor. Yakıt verimliliği de araçların fosil yakıt tüketimi ve karbon salınımlarında doğrudan azalma getiriyor. Gelecek nesillere yeşil, sağlıklı, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.