Borusan, gençlere iklim bilincini aşılıyor

Borusan, çocuklara iklim bilincini aşılamak için Yuvam Dünya Derneği ile önemli bir proje hayata geçirdi. Yuvam Dünya Derneği'nin İklim Şampiyonları projesinin ilk etabı, Borusan çalışanlarının 14-15-16 yaşındaki çocuklarından oluşan 43 kişilik bir öğrenci grubuyla gerçekleşti. Gençler, iklim krizi konusunda farklı disiplinlerin dahil edildiği farkındalık yaratan, kapsayıcı atölyelere katıldı.

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
22 Temmuz 2022 Cuma 11:28
Borusan, gençlere iklim bilincini aşılıyor

İklim, insan ve inovasyon odak alanlarında sürdürülebilirlik çalışmalarını yürüten Borusan, geleceğimiz olan çocuklara iklim bilincini aşılamak için Yuvam Dünya Derneği ile önemli bir projeyi hayata geçirdi. İklim Şampiyonları adı verilen projede lise çağındaki öğrenciler için Yuvam Dünya Derneği tarafından iklim krizi konusunda farklı disiplinlerin dahil edildiği atölye çalışmaları düzenlendi. Akademisyen, öğretmenler ve sanatçılardan oluşan İklim Şampiyonu çalışma grubu ile farklı başlıklarda atölyeler yapıldı.  

Projenin pilot aşaması, Borusan çalışanlarının 14-16 yaş arasındaki çocuklarından oluşan 43 kişilik bir grupla Haziran ayı içerisinde Borusan Gemlik Misafirhanesi’nde tamamlandı. Program kapsamında iklim krizi, ekoloji, ekolojinin yansımaları, gıda sistemleri, hareket, öritmi ve döngüsel mimari konularını içeren 42 saat süren bir program oluşturuldu. Alanında uzman eğitmenlerin eğitimleri, ilham konuşmaları, katılımcı öğrencilerin interaktif çalışmaları ve İklim Şampiyonları’nın program boyunca kendileri tarafından yazılan & bestelenen şarkısıyla pilot program tamamlandı. Eğitim sonrasında birer İklim Şampiyonu olan gençler, Yuvam Dünya Derneği ile iletişimde kalarak projenin diğer gruplarında yer alacak akranlarına eğitim verecek ve faydayı genişletecek.

İklim okuryazarlığı arttıkça tutum ve alışkanlıklarda da dönüşüm gerçekleşiyor. Özellikle çocuklar ve gençlerin geleceğe karşı karamsarlıktan uzak ve daha güçlü bireyler olarak bilinçli şekilde hazırlanmaları iklim kriziyle mücadele, uyum ve çözüm mekanizmalarında büyük önem taşıyor. Bu nedenle “İklim Şampiyonları Programı, sürdürülebilir bir model üzerine kurularak programa katılan gençlerin öğrendiklerini uygulama ve diğer yaş gruplarına aktararak paylaşmasını hedef alıyor.

“Sürdürülebilirlik bilinci gelişmiş bir nesil geliyor”

Sürdürülebilirlik bilincinin çocuk yaştan itibaren kazandırılmasının önemine dikkat çeken Borusan Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, “İklim Şampiyonları projesi geleceğimiz olan gençlere sürdürülebilirlik bilincini erken yaşta aşılıyor. Sürdürülebilirlik çalışmalarını kapsamlı bir şekilde yürüten bir kurum olarak sadece faaliyetlerimizle değil bu bilincin yayılması konusunda da sorumluluğumuz bulunuyor. Projenin önümüzdeki dönemlerde daha geniş kitlelere ve çok daha fazla çocuğa ulaşmasıyla sürdürülebilirlik bilinci gelişmiş bir nesil yetişmiş olacak” dedi. 

“İklim kriziyle mücadelede gençlere kulak vermeliyiz”

İklim kriziyle mücadelede uyumun, uyum süreçlerinde ise eğitimin altını çizen Yuvam Dünya Yönetim Kurulu Başkanı Kıvılcım Pınar Eğilmez Kocabıyık, “Sürdürülebilirlik ve iklim eylemi eğitimlerini, uygulamalı ve katılımcı süreçler olarak görmeli, mekanizmalarımızı bu çerçevede kurgulamalıyız. Bu nedenle Yuvam Dünya Derneği olarak İklim Şampiyonları programını oluşturduk, projenin ilk etabını ise Borusan Grubu ile gerçekleştirdik. Farklı atölyeler ile gençlerin sanat ve hareketin verdiği umutla, bu bilgiyi üreten ve uygulayan aktif kişiler haline gelmelerine katkı sağlıyoruz. Gençlerin iklim kriziyle mücadeledeki liderliğini çok önemsiyor, İklim Şampiyonları projesinin Türkiye genelinde yayılması için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.