Esas Sosyal, gençlerin fırsat eşitliğine odaklanıyor

Esas Holding, sosyal fayda odaklı birimi Esas Sosyal şimdiye kadar 600 gencin faydalandığı ve 30 bini aşkın başvuru alan programları, üniversite isminin yeterince bilinmemesi nedeniyle istihdama geçişte fırsat eşitliğine ihtiyaç duyan gençlerin güçlendirilmesine odaklanıyor.

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
26 Aralık 2022 Pazartesi 13:05
Esas Sosyal, gençlerin fırsat eşitliğine odaklanıyor

Esas Sosyal Fırsat Eşitliği Sağlar” mottosuyla sosyal yatırım modelleri hayata geçiren Esas Sosyal, Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat, Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım ve Mezunlar Programları etrafında 3 bin kişilik geniş bir ekosistemi harekete geçiriyor. Esas Sosyal’in özgün bir özel sektör ve sivil toplum iş birliği modeli olarak 2019 yılında başlattığı Kurumsal Destek Programı ile ekosisteme katılan kurumlar, ‘çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık’ misyonu etrafında el ele veriyor. Gençlere fırsatlar verildiğinde ortaya çıkan etkiyi kanıtlayan bu destek programı ile genç istihdamında fırsat eşitliği konusunda farkındalık yaratılması da hedefleniyor. 

Şimdiye kadar 250 gence sivil toplum kuruluşlarında (STK) ilk iş deneyimi kazandıran Esas Sosyal’in ilk sosyal yatırım programı Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat, 2016 yılından bu yana devam ediyor. Eylül ayında 50 yeni katılımcının daha işbaşı yaptığı Program kapsamında yeni mezun gençler, özel sektörde de karşılığı olan pozisyonlarda 12 ay boyunca tam zamanlı olarak istihdam ediliyor. Katılımcıların İlk Fırsat Akademisi kapsamında 250 saatlik eğitim ve gelişim imkânlarından yararlandıkları Programı tamamlayan gençlerin %100’ü 6 ay içinde yeni işlerine geçiş yapıyor. 

Eylül’de başlayan 2022 Programına, Esas Holding’in yanında 33 kurum destek veriyor ve toplam 22 STK bu modelle destekleniyor. Ekosisteme bu yıl Arçelik, DESA, Figopara, FLO, Ford Otosan, Insider, İş Portföy, Penti, TFI TAB Gıda Yatırımları ve VISIOTT gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren 10 yeni kurum katıldı. 2019 yılından beri sürdürülebilir bir şekilde programa destek veren kurumlar arasında ise Agito Yazılım, Arzum, Bee’o Propolis, BLG Trusted Advisors SA, DenizBank, Dimes, Doğan Holding, ELİG Gürkaynak Avukatlık Bürosu, Esas Gayrimenkul, Fiba Holding, Getir, İnfina Yazılım, Kibar Holding, Korozo, LC Waikiki, Nobel İlaç, Pegasus Hava Yolları, QNB Finansbank, SANKO Holding, Tahincioğlu Gayrimenkul, Turcas Petrol, ÜNLÜ & Co ve Yataş olmak üzere 23 kurum yer alıyor.

Toplumsal sorunların çözülebilmesi için birlikte hareket etmenin önemini vurgulayan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı; “Öncelikle gençleri fırsat eşitliği ile buluşturmak, çeşitlilik ve kapsayıcılık anlayışımızı desteklemek için yanımızda olan tüm kurumsal destekçilerimize ve ekosistem paydaşlarımıza teşekkür ederim. Her zaman üstünde durduğum gibi toplumsal fayda yaratmak için güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor. Çalışmalarımızı sürdürürken ölçülebilir ve sosyal etkisi yüksek programlara imza atmayı önemsiyoruz. Odaklandığımız “Gençlik ve İstihdam” alanında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla fikir lideri olarak konumlanıyoruz. Bazı kurumlar fırsat eşitliği yaratma konusunda bize danışıyorlar. Biz de onlara tecrübelerimizden bahsediyoruz. Genç istihdamı konusunda elini taşın altına koyan her kişi ve kurum bizim için çok kıymetli. Her yıl büyüyerek ve daha fazla sosyal fayda sağlayarak ilerlediğimiz bu yolda, ekosistemimiz ile çok farklı kanallarda iş birlikleri yapıyoruz. Destekçilerimiz programlarımızı desteklerken, fikir lideri olduğumuz alanda da kuvvetli etkiler yaratmış oluyorlar. Esas Sosyal bünyesinde hayata geçirdiğimiz “Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat”, “Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım” ve Mezunlar Programları arasında sinerji oluşturmayı önemsiyoruz. Bu yaklaşımla, Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programımızın kurumsal destekçilerinin bursiyerleri Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım katılımcısı olarak ailemize dâhil oluyor. Böylece fırsat eşitliği yaratma yolculuğumuzda kurum ve kişileri bir araya getirdiğimiz ekosistemimiz birbirini besleyerek büyüyor ve gelişiyor. Aramıza bu yıl katılan kurumsal destekçilerimize tekrar “Hoş geldiniz” diyor, toplumsal fayda yaratma bilincinin dalga dalga topluma yayılmasını diliyorum” dedi.

Son Güncelleme: 26.12.2022 13:14
Anahtar Kelimeler:
Esas HoldingEsas Sosyal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.