GSK çalışanları 1000 sokak hayvanına mama ve barınak desteği sağladı

GSK Türkiye, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile iş birliğinde hayata geçirdikleri “GSK ile Ataklar” projesinin üçüncü ayağını tamamladı. Dünya Sokak Hayvanlarını Koruma Günü’nde devam eden projenin son ayağında Türkiye’nin 3 farklı ilinde toplam 1000 sokak hayvanına mama ve barınak desteği sağlandı. 

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
26 Aralık 2022 Pazartesi 12:29
GSK çalışanları 1000 sokak hayvanına mama ve barınak desteği sağladı

GSK Türkiye çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim (ESG) politikaları çerçevesinde, TOG iş birliğinde başlattığı “GSK ile Ataklar” projesiyle GSK çalışanlarının ve toplumun sürdürülebilirlik bilincini artırmayı hedefliyor. GSK ile Ataklar kapsamında Türkiye’nin büyük şehirlerinde sıkça rastlanan düşük sürdürülebilirlik bilincinin uygulamalı bir yöntemle ele alınmasını hedefleyen etkinlikler İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere 3 farklı ilde gerçekleştirildi.

1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası özelinde başlatılan GSK ile Ataklar projesinde ilk olarak artan çevre kirliliği ve kontrolsüz plastik atık kullanımına dikkat çekmek amacıyla şirket içinde 1 ay boyunca toplanan atıklarla bir heykel yapıldı. Aynı hafta içerisinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Toplum Gönüllüsü gençler ile düzenlenen atık toplama etkinlikleriyle ise toplamda 400 kilo atık toplandı. Ekmek, yemek ve organik atıkların yanı sıra toplanan plastik, cam, metal ve kâğıt atıkları ile sera gazından ve enerjiden tasarruf edilirken; toplanan sigara izmaritleri ile suların kirlenmesi önlenmiş oldu.

Projenin 4 Ekim Dünya Sokak Hayvanlarını Koruma Günü’nde gerçekleştirilen sonuncu ayağında ise sokak hayvanlarına dikkat çekmek hedeflendi. İstanbul’da Silivri Canları Derneği, İzmir’de Hayvanlar İçin Projeler Derneği, Ankara’da ise Umutlu Patiler Derneği’nin desteğiyle yapılan çalışmalarla toplamda 1000 sokak hayvanına 2000 kiloluk mama yardımı yapıldı. Bununla birlikte 3 büyük şehirde barınak temizliği ve onarımı faaliyetlerinde bulunan GSK çalışanları, Toplum Gönüllüleri ve destekçi dernekler sokak hayvanlarına maddi ve manevi destek sağladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.