Albaraka, Yeşil Bina Sertifikası’nı yeniden aldı

Yeşil Bina Sertifikası’nı bu yıl yeniden almaya hak kazanan Albaraka Türk, 2016 yılından bu yana “Türkiye’nin yeşil bina sertifikalı ilk banka genel müdürlük binası” unvanını korumaya devam ediyor.

27 Ekim 2021 Çarşamba 13:10
Albaraka, Yeşil Bina Sertifikası’nı yeniden aldı

Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design) değerlendirme sistemi, dünyanın en yaygın ve prestijli yeşil bina derecelendirme programlarından biri olarak kabul ediliyor. Albaraka Türk’ün ‘altın’ kategorisinde sertifika almasında; daha az egzoz salınımı yapan hizmet araçları, enerji etüdü, soğutucu gaz kullanımı, daha az sera gazı salınımı gerçekleştirmeye yardımcı güneş filmi, enerji verimliliğini ön planda tutan izolasyon, çalışanlar açısından iç mekan konforu, uluslararası seviyenin üzerinde tutulan bina içerisindeki taze hava, iklimlendirme, su kullanımı; çevreye duyarlı temizlik maddeleri ile ofis temizliği, daha az kağıt tüketimi ve geri dönüşüm, peyzaj, ulaşım ve aydınlatma sistemleri alanındaki sürdürülebilir çalışmalar olarak sıralanabilir.

“Değerlerimizi sürdürülebilir stratejilerle geliştiriyoruz”

Sürdürülebilirlikle ilgili yürüttükleri çalışmaların uluslararası bir kuruluş tarafından yeniden tescillenmesinin önemli olduğunu belirten Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Çelik, “Ümraniye’deki Genel Müdürlük Binamız, enerji ve su tasarrufunun yanı sıra çalışanlarımızın daha rahat ortamlarda vakit geçirebilmesi için iç hava kalitesi gibi çok sayıda kriterde elde ettiğimiz başarılar sonucu Yeşil Bina Sertifikası’na bu yıl bir kez daha hak kazandık. Kuruluşumuzdan bu yana sahip olduğumuz değerlerimizi sürdürülebilirlik stratejilerimiz kapsamında her zaman desteklemeyi sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızın takdir görmesinden ötürü son derece mutluyuz. Bu tarz gelişmeler bunu çok daha iyi bir şekilde sürdürme ve ileriye taşıma konusunda bizleri motive etmeye devam edecek” dedi.

LEED Sertifika Sistemi nedir?

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) USGBC (Amerikan Yeşil Binalar Konseyi) tarafından oluşturulmuş yeşil bina sertifikası olarak dünyada tanınırlığı ve kabul edilebilirliği en yüksek yeşil bina sertifikası olarak kabul ediliyor. Green Business Certification Instute (GBCI) tarafından verilen LEED sertifikası, yeni inşa edilen binalara ve mevcut binalara verilebiliyor. LEED kapsamında belirlenen Yeşil Bina Konsepti, binaları tasarım, inşaat ve bina işletme konularında pek çok alanda değerlendiriyor. Bu kriterler arasında: Sürdürülebilir Arazi (SS), Su Verimliliği (WE), Enerji ve Atmosfer (EA), Malzeme ve Kaynaklar (MR) ile İç Ortam Kalitesi (IEQ), Inovasyon (ID), Bölgesel Öncelik ve Yerleşim – Ulaşım yer alıyor.

Son Güncelleme: 27.10.2021 19:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.