Güneşder Başkanlığı’na Serdar Ekiz seçildi

Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Tesisi sahiplerinin üyesi olduğu Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği (GÜNEŞDER) Başkanlığı’na Serdar Ekiz seçildi.

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
13 Aralık 2022 Salı 09:49
Güneşder Başkanlığı’na Serdar Ekiz seçildi

Güneş Enerjisi Santralleri sahiplerini aynı çatı altında buluşturan Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği’nin (GÜNEŞDER) 1. Olağan Genel Kurulu Ankara’da toplandı. Çankaya’daki dernek merkezinde gerçekleştirilen genel kurulda GÜNEŞDER’in yönetim organları belirlendi.

Tek liste ile gidilen seçimlerde yeni yönetim kurulu oybirliği ile seçildi. GÜNEŞDER Yönetim Kurulu ilk toplantısında görev dağılımını yaptı. Mayıs 2022’deki kuruluşundan itibaren başkan yardımcılığı görevini üstlenen Serdar Ekiz, GÜNEŞDER’in yeni başkanı seçildi. Yeni yönetimde Mehmet Özer, başkan yardımcılığı, Çiğdem Dilek yazmanlık görevini, Kazım Çolak ise saymanlık görevini üstlendi.

GÜNEŞDER Genel Kurulu’nda, lisanssız güneş santrali işletmecilerinin sorunları da ele alınırken, üyeler çözüm önerilerini dile getirdi. GÜNEŞDER Başkanlığını Çiğdem Dilek’ten devralan Serdar Ekiz, yaptığı değerlendirmede, 2012 yılından bu yana faaliyette olan lisanssız güneş enerjisi sektörü yatırımcılarının birlikte tek bir çatı altında güç birliği oluşturmalarının önemini dile getirdi.

Serdar Ekiz, toplam 10 bin megavata (MWe) yaklaşan güneş enerjisi yatırımlarının yaklaşık yüzde 85’ini lisanssız güneş santrali yatırımlarının oluşturduğunu dile getirdi. GÜNEŞDER’in kurulmasıyla lisanssız tesis işletmecilerinin sektörde söz sahibi konumuna geldiklerini ifade eden Ekiz, “Bundan sonra güneş enerjisi yatırımcılarının sorunları GÜNEŞDER tarafından gündeme getirilecek. Derneğimiz, sorunların çözümü için kamu ve özel sektördeki tüm bileşenlerle ortak hareket edecek” diye konuştu.

Pandemi sonrası başlayıp Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile hızlanan enerji fiyatlarındaki artışların ülke ekonomisi üzerindeki etkilerini yenilenebilir enerji tesislerinin azalttığını kaydeden Ekiz, “Sanayi tarifesinin 22 cent/kwh olduğu bir dönemde lisanssız güneş elektriği sistem kullanım bedeli dahil kilovatsaat başına yaklaşık 12 cent/kwh bedelle elektrik fiyatlarının yükselmesini engelledi. Bu da büyük oranda lisanssız güneş elektrik üreticilerinin yaptığı yatırımlarla gerçekleşti” dedi.

GÜNEŞDER YÖNETİM KURULU:

Adı Soyadı Görevi Temsil Ettiği Şirket

Serdar Ekiz Başkan EKZ Proje

Mehmet Özer Başkan Yardımcısı Tunçmatik

Çiğdem Dilek Yazman Maabir Enerji

Kazım Çolak Sayman Çolak Enerji

Özgür Ulupınar Üye GSB Enerji

Cem Ovacık Üye 21 GES

Mesut Erdal Üye T Dinamik

O. Burak Kavuncu Üye Sunsis

Rüştü Ataman Üye Nil Depolama

Fatih Aydın Üye Nortan Enerji

İbrahim Sömer Üye Özdamar GES

GÜNEŞDER YÖNETİM KURULU YEDEK

Murat İlhan Salbakos Enerji

Osman Hazır Hazır Elektrik

Fahri Soydinç MY Park Enerji

Can Örüç Kazanç Solar

Daver Rızvani Günsu Elektrik

Yusuf Kabukçu Nak Kablo

Berkin Salgar Mercan Kimya

Emre Bekki Bekkiler

Burak Şendir Ana Solar

Ahmet Cevdet Kaya Kayaoğlu Dış Ticaret

Hamza Çolak Barla Enerji

GÜNEŞDER DENETİM KURULU

Mete Özyörük Özyörük Maden

Ömer Turanlı Oniki Güneş

Muharrem Demircan Salar GES Enerji

GÜNEŞDER DENETİM YEDEK

Yiğit Ural Fit Enerji

Abdullah Taşdan Fartaş Mühendislik

Emrah Bilcanlı Bilcanlı Yem

Anahtar Kelimeler:
GÜNEŞDERSerdar Ekiz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.