Enerji diyeti yapalım çağrısı

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Enerji Verimliliği Haftası açıklamasında “kirlilik, biyoçeşitlilik kaybı ve iklim değişikliği temel sorunlarımızla yaşarken, bugünün ve yarının enerjisi için krizi yönetirken en kuvvetli gücümüz, en yerli, yenilenebilir enerjimiz, enerji verimliliği” diyerek cebimiz ve dünyamız için enerjimizi iyi yönetelim, enerji diyeti yapalım çağrısı yaptı

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
10 Ocak 2023 Salı 12:35
Enerji diyeti yapalım çağrısı

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu “Enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlı 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı öncülüğünde her yıl ocak ayının ikinci haftasında kutlanan Enerji Verimliliği Haftası’nda bu yıl Verimli Konut: Kaynaktan Tasarruf; Verimli Tarım: Bereketli Ürün; Verimli Sanayi: Rekabetçi Üretim; Verimli Ulaşım: Sürdürülebilir Yaşam sloganlarıyla enerji verimliliğinin yaşamda mühim yeri etkinliklerle ortaya konuyor. Sivil toplum kuruluşlarının enerji verimli Türkiye için yaptıkları ve yapacakları önemli. SÜT-D enerji verimliliği için çalışıyor” diyerek açıklamalarda bulundu.

Kirlilik, biyoçeşitlik kaybı ve iklim değişikliği temel sorunlarımıza karşı enerji verimliliği

Yaşamımız için vazgeçilemez enerji, üretirken ve tüketirken gezegenimizde kirlilik, biyoçeşitlilik kaybı ve iklim değişikliği gibi temel sorunlarımıza etki eder. Bu nedenle sürdürülebilir enerji üretimi ve tüketimi şarttır. Enerji verimliliği enerji yönetiminin en kuvvetli gücüdür. Enerji verimliliği ile enerji güvenliği; enerji adaleti; çevresel sürdürülebilirlik başlıklarındaki enerji üçlemi, diğer deyişle enerji üçlü açmazı için insan ve doğa dostu çözümlerin mümkün olacağına dikkat çeken Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu evde, okulda, işte, tarlada, ormanda, yolda, her yerde enerji verimliliğini öncelikleme gerekli dedi.

En Yerli, Yenilenebilir Enerji: Enerji Verimliliği

“Belli bir üretim, tüketim ya da hizmet için enerji talep ederek yaşarız. Kalitesi ve miktarını düşürmeksizin talebimizi karşılayacak enerji kullanımının azaltılması enerji verimliliği olup, enerji verimliliği tasarruf sağlar. Enerji tüketimindeki bu azaltım ülkemizin enerji ithalatında düşüşe neden olan güneşimiz, rüzgârımız, biyokütlemiz ve  su gücümüz yanında beşinci yenilenebilir enerji kaynağımızdır” bilgisini veren Dr. Karaosmanoğlu en yerli, yenilenebilir enerjimiz, enerji verimliliğidir vurgusu yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.