Anadolu Hayat Emeklilik karbon nötr şirket oldu

Anadolu Hayat Emeklilik, hayata geçirdiği çevre dostu uygulamalarla 2021 yılında da karbon nötr şirket oldu. 2016 yılından bu yana her yıl karbon ayak izini sıfırlayan şirket, operasyonel faaliyetlerinden kaynaklı çevresel olumsuz etkilerini azaltmaya ve doğa dostu yatırımlarına devam ediyor.

11 Kasım 2021 Perşembe 20:06
Anadolu Hayat Emeklilik karbon nötr şirket oldu

Sürdürülebilir gelecek politikasını benimseyen ve faaliyetlerine bu doğrultuda yön veren Anadolu Hayat Emeklilik, 2016 yılından bu yana karbon ayak izini sıfırlayarak, sorumlu şirket bilinciyle faaliyetlerini sürdürüyor.

2021 yılında da karbon nötr olan Anadolu Hayat Emeklilik, 2020 yılına dair faaliyetlerinden kaynaklı karbon ayak izini sıfırladığını duyurdu. Gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya mirası bırakma yolunda doğal kaynakların etkin ve verimli kullanımı için çalışan şirket, gelecek yıllarda da faaliyetlerine karbon nötr olarak devam etmeyi hedefliyor.

Olumsuz çevresel etkileri önlemek, doğaya ve dünyaya sorumlu bir şirket olma gerekliliklerini yerine getirmek amacıyla karbon nötr faaliyetlerini sürdürmekten mutluluk duyduklarını belirten Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, “Sürdürülebilirlik yolculuğumuza kararlılıkla devam ederken; ekonomik, çevresel ve sosyal fayda yaratmayı önceliklendiriyoruz. Özellikle iklim kriziyle mücadelenin ve bu mücadeleye destek vermenin büyük bir önem kazandığı günümüzde özel sektör temsilcileri olarak bizlere de büyük görevler düştüğünün farkındayız. Bu sorumluluk bilincinin bir göstergesi olarak da yenilenebilir enerji projelerini destekliyor, faaliyetlerimizden kaynaklı sera gazı emisyonlarını 2016 yılından beri nötr hale getiriyoruz. Pandeminin tüm dünyaya hâkim olduğu bir dönemde operasyonlarımızın verimliliğine azami dikkati göstererek, kaynak tüketimini mümkün olduğunca azalttık. 2020 yılı karbon emisyonlarımız geçen yıla göre yüzde 42 oranında azaldı. Yine karbon nötrleme sürecimiz kapsamında rüzgâr enerjisine yaptığımız yatırımımız sonucunda Gold Standart Karbon Sertifikasını aldık. Pandemi nedeniyle dijitalleşmenin öneminin daha da artması sonucunda iş süreçlerimizi dönüştürerek dijital kanalların kapsamının genişletilmesi, robotik süreç otomasyonu (RPA) ve yapay zekâ ile süreçlerin otomasyonu konularında önemli aşamalar kaydettik. Gelecek yıllarda da ülkemizde ve dünyada sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik refah sağlanması yönünde önemli bir adım olarak gördüğümüz, karbon nötrleme faaliyetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.