BBVA, sürdürülebilirliğe 300 milyar Euro kaynak ayırdı

Garanti BBVA’nın ana hissedarı BBVA, iklim krizi ve sürdürülebilir kalkınma stratejisi için belirlediği hedefi bir kez daha artırarak 300 milyar Euro’ya çıkardı.

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
19 Kasım 2022 Cumartesi 12:24
BBVA, sürdürülebilirliğe 300 milyar Euro kaynak ayırdı

BBVA, 2018-2025 aralığında sürdürülebilir faaliyetlere sağlayacağı 100 milyar Euro’yu geçen yıl 200 milyar Euro’ya çıkarmıştı. Son açıklanan artışla hedefini 3 katına çıkaran BBVA, sürdürülebilir iş yatırımları kapsamında Eylül 2022’ye kadar 124 milyar Euro finansman sağladı. Bu finansmanın %78’i iklim krizi %22’si de kapsayıcı büyüme için kullanıldı. 

BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Torres Vila, “Sürdürülebilir faaliyetlerin finansmanı için 2025’e kadar dünya genelinde 275 trilyon dolar yatırım ihtiyacı bulunuyor. Dolayısıyla sürdürülebilirlik bir iş fırsatı haline geldi. Biz de çok hızlı bir şekilde sürdürülebilir finansman sağlamaya başladık. Eylül 2022’de, 2018-2025 yılları için ilk hedefimiz olan 100 milyar Euro finansmanın üzerine çıktık. Bu nedenle 2018-2025 dönemi hedefimizi 3 katına çıkartarak sürdürülebilir faaliyetlerin finansmanına 300 milyar Euro ayırmaya karar verdik. Böylece Avrupa’da sürdürülebilir işler için en iddialı hedef belirleyen banka olduk. Ancak daha da önemlisi stratejik önceliklerimizden biri haline gelen sürdürülebilirliği ne kadar önemsediğimizi somut şekilde gösteriyoruz. Yaşadığımız dönemde temiz enerjiyi desteklemek, iklim krizi ve eşitsizlikle mücadele etmek için daha fazla çaba sarf etmek gerekiyor. Dünya; dijitalleşme, yeni baş dönüştürücü teknolojilerin varlığı ve karbonsuzlaştırma ekseninde hızla değişiyor. Bizim de bu değişimlere adapte olmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.