Green for Growth Fund’dan Garanti BBVA’ya özel yeşil finansman eğitimi

Garanti BBVA, Green for Growth Fund (GGF) Teknik Destek Tesisi ve Yenilenebilir Enerji Akademisi (RENAC) ile işbirliği yaparak, bankaya özel Yeşil Finansman Uzmanı eğitimini hayata geçirdi. Eğitimle farklı bölgelerde kredi yetkilisi, kredi uzmanı ve diğer konularda görev yapan 30 Garanti BBVA çalışanının teknik uzmanlığının artırılması amaçlanıyor. Garanti BBVA’ya özel geliştirilen bu eğitim, konut, KOBİ ve diğer uygun projelerdeki yeşil finansman kullanımının teşvik edilmesini amaçlıyor. Türkiye pazarında deneyimli bir danışmanın desteğiyle ülkemize özel olarak uyarlanmış eğitim canlı webinarlar ve vaka çalışmalarını içeriyor. 

30 Aralık 2021 Perşembe 12:04
Green for Growth Fund’dan Garanti BBVA’ya özel yeşil finansman eğitimi

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Aydın Güler, “Dünyamızın geleceği adına devletlerin ve şirketlerin en önemli gündem maddesi Yeşil Dönüşüm. Çevreye duyarlı yatırımların finansmanı için bankaların yeşil tahvil ürünlerini yaygınlaştırması ve teşvik etmesi gerekiyor. Garanti BBVA olarak, 15 yıldan uzun süredir sürdürülebilir kalkınma ve iklim değişikliğiyle mücadele için çalışıyoruz. Ülkemizde sürdürülebilir finans piyasasının gelişmesinde öncü rol üstlenerek dünyanın ihtiyacı olan yeşil ve sosyal iyileşmeye katkıda bulunuyoruz. Kurduğumuz kredi yapılarına da sürdürülebilirliği entegre ederek müşterilerimize, sürdürülebilirlikle ilgili alanlarda kaydettiği gelişmeler doğrultusunda, kredi faizlerinde indirim sağlıyoruz. Ayrıca müşterilerimizin iş yapış şekillerini daha sürdürülebilir ve yeşil olmaya teşvik edecek mekanizmalar geliştiriyoruz. Tıpkı bir danışman gibi gerekli yerlerde daha bilinçli kararlar almaları için çalışıyoruz. Çalışanlarımız için planladığımız 7 ay sürecek bu eğitim de Garanti BBVA’nın GGF ile ilişkisini farklı bir boyuta taşıyor. GGF’nin uzun yıllar sonra bir finans kuruluşuna bu kadar geniş kapsamlı bir eğitim vermesi, bir anlamda bankamızın sürdürülebilir finans konusundaki yetkinliğini de teyit ediyor. GGF ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde sürdürülebilir finansman konusunda daha da uzmanlaşacağız. Teknik uzmanlığı artan çalışma arkadaşlarımızla ülkemizdeki yeşil projelere daha fazla odaklanarak en uygun finansman yapısını sağlayabileceğiz.” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.