Tüpraş tam kapasite çalışıyor, sürdürülebilirlik yatırımlarına devam ediyor

2050 yılı hedeflerini kapsayan Stratejik Dönüşüm Planı çerçevesindeki yatırımlarını tüm hızıyla sürdüren Tüpraş,  yüzde 52’si sürdürülebilirlik hedefine yönelik olmak üzere, dokuz ayda toplam 1.666 milyon TL’lik yatırım harcaması gerçekleştirdi.

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
03 Kasım 2022 Perşembe 09:03
Tüpraş tam kapasite çalışıyor, sürdürülebilirlik yatırımlarına devam ediyor

Tüpraş, 2022 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, bu dönemde %98’lik kapasite kullanımıyla 7,0 milyon ton üretim ve 8,5 milyon ton satış gerçekleştirerek 151 milyar TL ciroya ulaştı. 
2022 yılının üçüncü çeyreğinde, üretici ülkelerde arz sorunlarının devam etmesi Brent ham petrol fiyatının yükselmesine sebep olurken, resesyon korkuları fiyatın 93,3 $/v seviyelerinde kalmasında etkili oldu.   

Diğer taraftan, söz konusu dönemde Entek Elektrik’in bölünme yoluyla devralınması sürecinin işleme taraf şirketlerin olağanüstü genel kurullarında onaylanması ile Tüpraş, sıfır karbonlu elektrik üretim portföyü konusundaki ilk önemli adımı tamamlamış oldu.

Stratejik Dönüşüm Planı doğrultusunda rafineri sahalarındaki Sıfır Karbon Elektrik alanındaki yatırımlarına da hız veren Tüpraş, Kırıkkale Rafinerisi’nde Haziran 2023’te devreye alınması planlanan 12,6 MW kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali yapım sözleşmesini Eylül ayında imzalayarak, ilave 54,4 MW kapasite için başvuru yaptı.

Tüpraş, ülkemizin akaryakıt ihtiyacını kesintisiz karşılama görevini yerine getirirken, bugün olduğu gibi gelecekte de ülkemizin enerji sektöründe liderliği hedefliyor. Şirket, her koşul altında ve her alanda olduğu gibi dönüşüm yolculuğu boyunca da tüm faaliyetlerini emniyetli işletme anlayışıyla yerine getirerek yetkin insan kaynağı ve küresel rekabet gücüyle tüm paydaşları ve Türkiye için katma değer oluşturmaya devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
Tüpraş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.