Avrupa yeşil mutabakatı Türkiye elektrik enerjisi sektörünü nasıl etkileyecek, neler yapılmalı?

TESAB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İzzet Alagöz liderliğinde kurulan “EURELECTRIC Türkiye Yeşil Mutabakat Çalışma Grubu” tarafından ülkemiz elektrik enerjisi sektörünün değerlendirildiği fırsatlar ve önerilerin yer aldığı “Avrupa Yeşil Mutabakatı Ve Türkiye Elektrik Enerjisi Sektörü Değerlendirmesi” dokümanı hazırlandı.

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
14 Kasım 2022 Pazartesi 13:25
Avrupa yeşil mutabakatı Türkiye elektrik enerjisi sektörünü nasıl etkileyecek, neler yapılmalı?

Aralık 2019’da açıklanan Avrupa Yeşil Mutabakatı; 2050 yılında karbondan arındırılmış ilk kıta olma hedefi ile Avrupa’nın yol haritasını çizmekte ve Avrupa Birliği üye ülkeleri söz konusu belge hedefleri doğrultusunda kendi sektörlerini yapılandırıyor. Avrupa’nın en büyük ticaret ortaklarından biri olan ülkemizin bu gelişmelerin dışında kalmaması için konu ile ilgili olarak dünyada ve Avrupa’daki gelişmeleri yakından takip edilerek, her bir sektör ilgili bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları tarafından çeşitli çalışmalar yapıyor.

Avrupa Yeşil Mutabakatı hedeflerinin ana konusundan birisi de elektrik enerjisi sektörü olup, Mutabakatı bu açıdan incelemek, ülkemiz elektrik enerjisi sektörünü bu kapsamda değerlendirmek amacı ile TESAB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İzzet Alagöz liderliğinde “EURELECTRIC Türkiye Yeşil Mutabakat Çalışma Grubu” oluşturuldu. Çalışma grubu tarafından Yeşil Mutabakattaki hedefler iklim değişikliği, sınırda karbon vergileri, yenilenebilir enerji, kömür, termik ve nükleer, e-mobilite, enerji verimliliği ve inovasyon başlıklarında ve ülkemiz elektrik enerjisi sektörü kapsamında değerlendirilerek ülkemiz için fırsatlar ve önerilerin de yer aldığı “Avrupa Yeşil Mutabakatı Ve Türkiye Elektrik Enerjisi Sektörü Değerlendirmesi” dokümanı hazırlandı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.