Kopenhag’da “Kadınların yeşil girişimcilikteki rolü” için biraraya geldiler

Aldığı AB desteğiyle çevreci kimliğini ön plana çıkaran çalışmaları hayata geçiren Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer ve GAGİAD yönetimi, "Dayanıklı Bir Yeşil Kalkınma için İş İnsanları ve Yeni Katılanlar Arasında Bilgi Değerleme ve Farkındalık Diyaloğu" Projesi kapsamında gittiği Danimarka’da hem tecrübelerini anlattılar hem de iş fırsatları için görüşmeler gerçekleştirdiler.

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
21 Kasım 2022 Pazartesi 16:56
Kopenhag’da “Kadınların yeşil girişimcilikteki rolü” için biraraya geldiler

Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Erasmus+ Mesleki Eğitim Alanında Küçük Ölçekli Ortaklıklar Projeleri kapsamında GAGİAD’ın koordinatörlüğünde hayata geçirilen ve 67 başvuru arasından ilk 8’e kalarak destek alan projenin ikinci etabı tamamlandı. İlki GAGİAD ev sahipliğinde Gaziantep’te yapılan projenin ikinci etabında ise paydaşlar, Kopenhag’da “Kadınların yeşil girişimcilikteki rolü” sloganıyla buluştu.

Proje kapsamında bölgedeki yeşil şehirler uygulamalarını gezen GAGİAD yönetimi, İspanya, Yunanistan, Lüksemburg ve Danimarka'dan da gelen paydaşlarla Gaziantep’teki tecrübelerini de paylaştı. Gaziantep’teki çalışmaları proje koordinatörü Şehnaz Sakıcı’nın sunumuyla anlatan GAGİAD heyetinde Başkan Cihan Koçer ile yönetim kurulu üyeleri Metin Tepe, Yunus Kara, Halit Güleç, Mert Güllüoğlu yer aldı. Projenin bir sonraki ayağı Lüksemburg'daki proje ortağı SDG World’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, gerçekleştirilen oturumlarda yaptığı konuşmada, projenin oldukça verimli şekilde devam ettiğini söyledi.

Geleceğe bırakılacak en büyük emanet olarak gördükleri yeşil bir dünyaya katkı sağlayabilmek adına başlattıkları projenin tüm hızıyla devam ettiğini anlatan Koçer, şöyle konuştu:

“Projenin başlangıcını Gaziantep’te yapmıştık ve katılımcılarımız kentimizdeki örnekleri yerinde görme fırsatı bulmuştu. Şimdi de Kopenhag’da yine paydaşlarımızla buluşup, fikir alışverişinde bulunma imkanı yakaladık. Kopenhag’daki yeşil şehirler kapsamında yapılan çalışmaları gördük. Bu proje karşılıklı fikir alışverişini kıstas alan bir çalışma. Dolayısıyla dünyadaki örnekleri görüp, kentimize uyarlamak, dünyaya daha güzel bir miras bırakmak adına yararlı olacaktır. Zaten projenin sonunda da kentimize katma değer yaratacak projeler geliştirmenin gayreti içerisinde olacağız.”

Proje kapsamında yola çıkarken “Daha yaşanabilir bir dünya” mottosunu benimsediklerini ifade eden Koçer, bugünkü küçük adımların ileride daha yeşil bir dünya için ilk adımlar olacağını kaydetti.

Kadınların daha yaşanabilir bir dünya için önemli katkılar sağlayabileceğine inandıklarını aktaran Koçer, “Derneğimiz bünyesinde faaliyet gösteren Kadınlar Kurulu sayesinde, kadınların görüşlerine ve bakış açısına öncelik veriyoruz. Zaten Kadınlar Kurulumuzun da önemli katkılarıyla derneğimizin daha aktif çalışmalar ortaya koyarak, daha kucaklayıcı çalışmalar planladık. Bu yüzden daha yaşanabilir ve yeşil bir dünya için kadınlarımızın gücüne ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.