Sıfır Atık uygulayan 61 bin kurum binası belgelendi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Sıfır Atık Sistemi'ni kuran 61 bin kurum/kuruluşun binasına "Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi" verildi.

28 Ekim 2021 Perşembe 17:47
Sıfır Atık uygulayan 61 bin kurum binası belgelendi

Bakanlıktan aldığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2017'de başlatılan Sıfır Atık Projesiyle sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde, atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması amaçlanıyor. 2017 itibarıyla aşamalı olarak mahalli idareler, kamu kurumları, limanlar, havaalanları, otogarlar, tren garları, eğitim kurumları, alışveriş merkezleri, hastaneler, turizm tesisleri ve büyük iş yerlerinde, vatandaşın yoğun olarak bulunduğu, atık çeşitliliğinin fazla olduğu kurumsal noktalarda uygulamaya geçirilmesi ve 2023'e kadar da ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bu kapsamda, Türkiye genelinde 112 bin kurum/kuruluş binasında Sıfır Atık Yönetim Sistemi uygulanmasına başlandı. Sıfır atık uygulamalarının sistemli yürütülmesi, sıfır atık sistemine geçecek kurumlara ve mahalli idarelere yol gösterilmesi ve sistemi kuran yerlere prestij kazandırılması amacıyla 12 Ocak 2020 itibarıyla Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni kuran mahalli idareler ile bina ve yerieşkelere "Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi" verilmeye başlandı. Buna göre, bugüne kadar 61 bin kurum/kuruluşun binasına "Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi" verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.