Polisan, sürdürülebilirlik çalışmalarına odaklanacak

Polisan Holding, 2021 yılı finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Açıklamaya göre, Polisan Holding konsolide gelirler tarafında yılı 1 milyar 969 milyon TL rakamı ile kapattı. Boya, kimya, liman işletmeciliği ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren Holding’in 2021 kombine gelirleri ise 3 milyar 557 milyon TL olarak açıklandı. Bütün dünyayı etkisi altına alan enerji, hammadde, tedarik ve lojistik sorununa rağmen Holding’in yılı beklentiye paralel tamamlandığı açıklandı. 

08 Mart 2022 Salı 10:54
Polisan, sürdürülebilirlik çalışmalarına odaklanacak

Finansal sonuçlar üzerine bir açıklama yapan Polisan Holding CEO’su Mehmet Hacıkamiloğlu, 2022 yılında boya ve kimya grubunda katma değeri yüksek yeni ürünlere odaklanılacağını, yanı sıra yurt içi kimya ve liman yatırımlarına ağırlık verileceğini kaydetti. Polisan Holding’in parçası olduğu Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) İklim Değişikliği ve Su Güvenliği Program notunun 2021’de “B-” seviyesine çıkarıldığını da hatırlatan Mehmet Hacıkamiloğlu, “Sürekli iyileşme ile, notumuzu orta uzun vadede “A” seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. İnsanımızın hayat kalitesini artırmak üzere, eğitime, kültür-sanata, spora ve çevreye verdiğimiz desteği sürdüreceğiz” dedi.

Kimya, liman, gayrimenkul ve boya sektörlerinde faaliyet gösteren Polisan Holding, 2021 yılı finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Kimya, liman ve gayrimenkul iştiraklerinin dahil olduğu konsolide sonuçlara tarafında Holdingin yakaladığı gelir 1 milyar 969,3 milyon TL oldu. Polisan Kansai Boya’nın dahil olduğu kombine gelirlerde tarafında yakalanan rakam ise Holding tarafından yapılan açıklamaya göre 3 milyar 557,8 milyon TL. 

CDP notunu A seviyeye çıkarmak istiyor

Holding olarak 2022 yılında katma değerli yeni ürün ve değer yaratma odaklı hizmetlere odaklanmanın yanı sıra sürdürülebilirlik çalışmalarına ağırlık vereceklerini dile getiren Mehmet Hacıkamiloğlu, buradaki hedeflerini şöyle anlattı: “Faaliyet alanlarımızda sürdürülebilirlik politika ve uygulamalarına yönelik hayata geçirdiğimiz çalışmalarımız nedeniyle, geçtiğimiz günlerde Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) İklim Değişikliği Programı ve Su Güvenliği Programında notumuzu “B-” seviyesine çıkardık. Sürekli iyileşme ile, notumuzu orta uzun vadede “A” seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. İnsanımızın hayat kalitesini artırmak üzere, eğitime, kültür-sanata, spora ve çevreye verdiğimiz desteği sürdüreceğiz” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.