Sözal Kimya, Tehlikeli Atıkların Sıfır Deşarjı sertifikası aldı

Geniş tekstil kimyasalları ve boyar maddeleri ürün yelpazesi ile Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı ülkeleriyle ürünlerini buluşturan Sözal Kimya, Yetkilendirilmiş Yükümlülük Sertifikası ve ZDHC Level 3 Sertifikası ile (Tehlikeli Atıkların Sıfır Deşarjı) sürdürülebilirlik çalışmalarına devam ediyor.

07 Ocak 2022 Cuma 11:34
Sözal Kimya, Tehlikeli Atıkların Sıfır Deşarjı sertifikası aldı

Tekstil, plastik, hijyen ve su arıtma çözümleriyle 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren Sözal Kimya, tekstilde kullanılan zararlı maddelerin kullanımını düzenleyen ve daha sürdürülebilir kimyasalların kullanımını teşvik eden “ZDHC Level 3 Sertifikası” ile çalışmalarına devam ediyor.

Sözal Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Eren Sözal, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında sahip oldukları sertifikayla ilgili şunları söyledi: “ZDHC Level 3 Belgesi, tekstilde kullanılan birçok kimyasalın içerisinde bulunan zararlı maddenin kullanımını düzenleyen, daha sürdürülebilir ve zararsız kimyasalların kullanımını teşvik eden bir belge. Sözal Kimya olarak ZDHC Level 3 için haşıl, ön işlem, boya yardımcıları ve baskı kimyasalları gruplarından toplam 99 ürüne başvurumuzu yaparak, ürünlerimize yapılan test sonuçları doğrultusunda bu belgeyi almaya hak kazandık. ZDHC Level 3 Sertifikası olan ürünler birçok firmanın takip ettiği standartları karşılaşmakta ve sorunsuz bir şekilde firmalarca kullanılabilmektedir. Türkiye’de ve özellikle kimya sektöründe sayılı firmanın sahip olduğu Yetkilendirilmiş Yükümlülük Sertifikası’nın yanı sıra bu belgeyle de sektörümüze öncü olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.