Avrupa Hareketlilik Haftası, alternatif ulaşım yöntemlerine dikkat çekecek

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında farklı bir temaya odaklanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nın 2023 yılı teması “Şehrini Keşfet- Gelecek ENERJİNİ KORU!” olarak belirlendi. Hafta boyunca Türkiye ve Avrupa kentlerinde düzenlenecek etkinliklerle enerji tasarrufu, sıfır karbon emisyonlu, temiz, çevreci ve daha uygun maliyetli alternatif ulaşım yöntemlerine dikkat çekilecek.

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
22 Ağustos 2023 Salı 11:59
Avrupa Hareketlilik Haftası, alternatif ulaşım yöntemlerine dikkat çekecek

Avrupa’nın 2050 yılına kadar sıfır karbon emisyonu hedefi göz önünde bulundurularak Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, “Arabasız Gün” etkinliği başta olmak üzere, çocuklara, gençlere ve toplumun her kesimine yönelik birçok söyleşi, konferans, seminer ve farkındalık etkinlikleri düzenlenecek.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında “SKUP Türkiye Gönüllüsü” olacak gençler, sürdürülebilir ulaşım yöntemleri ile şehirlerini keşfederek, kentlerin gelecek enerjilerini korumasına katkıda bulunacak.

Türkiye’deki tüm belediyelerin katılımının beklendiği Avrupa Hareketlilik Haftasına etkinlik kayıtları “mobilityweek.eu” adresli internet sitesi üzerinden 15 Eylül’e kadar devam edecek.

Sivil Toplum Kuruluşları da aynı internet sitesinden etkinlik kaydı yapabilecek.

2023 yılında Avrupa Hareketlilik Haftasına 3 binden fazla kentin katılımı bekleniyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının sözleşme makamı olduğu, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve sürdürülebilir kentsel hareketliliği Türkiye’de yaygınlaştırmayı hedefleyen “Şehirlerde Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Projesi (SKUP Türkiye)” desteğiyle ülkemizde de kutlanacak Avrupa Hareketlilik Haftası’na bu yıl Avrupa’dan toplamda 3 binden fazla kentin katılımı bekleniyor.

Avrupa Hareketlilik Haftası için kayıtlar açıldıktan hemen sonra 22 ülkeden 429 il ve ilçe kayıt yaptırdı.

Türkiye, son 3 yılda etkinlik sayısı kategorisinde rekor üstüne rekor kırıyor. 15 Eylül’e kadar kayıtların süreceği Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Türkiye’nin bu yıl da kendi rekorunu yenilemesi bekleniyor.

“Avrupa Hareketlilik Haftası” etkinlikleriyle, bu yıl belediyelerin ulaşım planlamalarının ve toplu ulaşım sistemlerinin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, toplumda bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarının kullanılması konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Trafikten kaynaklanan hava kirliliğini ve kazaları en aza indirerek, sürdürülebilir yaşam alanlarını artırmayı amaçlayan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, kentsel hareketlilikle ilgili sorunların çözümüne ve vatandaşların yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlanması da amaçlanıyor. 

Son Güncelleme: 22.08.2023 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.