Elektrikli araçların üçte ikisi Çin’de satıldı

PwC Strategy tarafından yapılan bir araştırmaya göre, tüm dünyada yılın ilk çeyreğinde satılan elektrikli araçların üçte ikisi Çin’de gerçekleşti. Bataryalı elektrikli araç pazarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100 büyüdüğünü belirten raporda, üç aylık satış rakamının 1 milyonun üzerine çıktığı bilgisi de yer alıyor.

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
06 Mayıs 2022 Cuma 12:06
Elektrikli araçların üçte ikisi Çin’de satıldı


Çin’deki artış oranının dünya için önemli olduğunu belirten rapor, adet açısından Almanya’nın Avrupa’nın en büyük pazarı olmayı sürdürdüğü, İngiltere’nin ise hızlı büyüme oranıyla dikkat çektiğini ortaya koyuyor. Araştırmada en büyük beş Avrupa pazarındaki araç satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46 artarak 210 bin 940 adede ulaştığı belirtiliyor. PwC uzmanlarından Felix Kuhnert, Xinhua’ya yaptığı açıklamada, bir yıl içinde Alman otomobil üreticilerinin, Çin pazarındaki paylarının iki kat artarak yüzde 4’e ulaştığını söyledi. Kuhnert, “İlk çeyrekteki küresel BEV satışları, geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 107 artış sergiledi. Bu artışın büyük bölümü, Çin kaynaklı” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.