Four Points by Sheraton’a,Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi

Four Points by Sheraton İzmir ve Four Points by Sheraton Kağıthane, Turizm Bakanlığı’nın öngördüğü kriterler kapsamında “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi”ni almaya hak kazandı.

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
20 Temmuz 2023 Perşembe 11:50
Four Points by Sheraton’a,Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi

Çevreye zarar vermeyen ya da verilen zararı en aza indirmek adına çaba sarf eden konaklama tesislerine verilmeye layık görülen Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi’ni gururla aldıklarını belirten Er Yatırım Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Turizm Bakanlığı’nın öngördüğü kriterleri yerine getirerek, bu belgeyi almaya hak kazandık. Sürdürülebilirlik ve iklim krizi ile mücadele etmek, artık bir tercihten öte zorunluluk haline gelmiş durumda. Biz de, bu konuda elimizden gelen desteği vermeye, daha güzel bir dünya yaratmak adına çalışmalar yürütüyoruz. 

Gelecek dönemde de, sürdürülebilirlik alanında hayata geçirebileceğimiz her türlü projeye açığız” açıklamasında bulundu. 

İçlerinde bulundukları binanın, enerjide ve çevresel tasarımda liderlik anlamına gelen çevre dostu bina sertifikasyon sistemi LEED Sertifikası’na da sahip olduklarının altını çizen Çelikkanat, sözlerine şöyle devam etti: “Sürdürülebilirlik konusunda yaptığımız yatırımlarda, doğayı korumayı ön planda tutuyoruz. Şehir içinde, çevreyle uyumlu, sürdürülebilir binalar inşa etmeye odaklı çalışıyoruz. Otellerimiz başta olmak üzere, faaliyette olan şirketimizle güzel işlere imza atıyoruz. Yatırımlarımızı çevreye duyarlı, dost ve sürdürülebilir malzemelerden oluşan, sürdürülebilir bir iş anlayışıyla hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bağlı bulunduğumuz Marriot Grubu’nun da, bu konuda çok kapsamlı çalışmaları var. Biz de, bu çalışmalar doğrultusunda ilerliyoruz. Son 5 yıldır, dünya genelinde karbon ayak izi ve karbon salımı konusunda kanun ve yönetmelikler hayata geçti. 

Son Güncelleme: 20.07.2023 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.