Çin’de kentlerin hava kalitesindeki düzelme devam ediyor

Ekoloji ve Çevre Bakanlığı, Çin kentlerinin bütününde hava kalitesinin, yılın ilk dört ayı içinde de düzelmeye devam ettiğini bildirdi. Bakanlık tarafından gözlem altına alınan 339 kentte hava kalitesinin iyi olduğu gün oranı, ocak- nisan arası dönemde, yüzde 85,1 oldu. Bu veri, hava kalitesinin iyileşmesinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 kadar bir artış ifade ediyor.

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
23 Mayıs 2022 Pazartesi 13:44
Çin’de kentlerin hava kalitesindeki düzelme devam ediyor


Bakanlığın verilerine göre bu illerde ve yine bu dönemde, hava kirliliğinin başlıca göstergesi olan ortalama PM2,5 yoğunluğu, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,9 azalarak metreküp başına 39 mikrograma düştü. Öte yandan yine bu illerde ortalama PM10 yoğunluğu ise, ocak-nisan süresinde önceki yıla kıyasla yüzde 8,7 azalarak metreküpte 63 mikrograma düştü. 

Beijing-Tianjin-Hebei bölgesi ile komşu bölgelerde, ocak-nisan arasında iyi kaliteli hava ile geçen günlerin oranı yüzde 68,1 oldu ki; bu, bir yıl önceye kıyasla yüzde 4,9 oranında bir iyileşmeye denk düştü.  

Beijing özelinde ise söz konusu dönem boyunca günlerin yüzde 86,7’sinde iyi hava kalitesi kaydedildi. Bu, bir yıl öncesine kıyasla 20 puanlık bük bir iyileşme anlamına geliyor. Beijing kentinde ortalama PM2,5 yoğunluğu, yine bu dönemde bir yıl öncesine kıyasla yüzde 32,1 gibi dev bir düşüş göstererek metreküp başına 36 mikrograma indi.

Anahtar Kelimeler:
ÇinHavaKaliteKent
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.