Çöp Koşuları” ile daha temiz bir çevre

Nike, sporun geleceğini korumaya yardımcı olmak için başlattığı “Sıfır Karbon” ve “Sıfır Atık” yolculuğunun bir parçası olan “Çöp Koşuları” ile daha temiz bir çevre hedefliyor.

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
05 Mayıs 2022 Perşembe 13:39
Çöp Koşuları” ile daha temiz bir çevre

Dünya her geçen gün biraz daha kirlenirken, arkamızda bıraktığımız atıklar geri dönüşü mümkün olmayan bir çevre tahribatına yol açıyor. Nike bu büyük sorunun altını çizmek ve farkındalık yaratmak için No Reason Co., Beat Run Crew & RunUrbn koşu gruplarının da yer aldığı Çöp Koşuları ile harekete geçti.

Nike insanları hareket etmeye teşvik ederek, daha temiz bir çevre bilinciyle hareketin keyif veren tarafını ön plana çıkardığı “Çöp Koşuları” sosyal medyada hem eğlenceli içerikleri hem de sporcu kişilikleri ile geniş kitleleri etkisi altına alan Ahmet Aksöz ve Karya Çandar’ın katılımı ve destekleri ile başladı. Haliç, Caddebostan ve Yeniköy hattında belirlenen bölgelerde koşu grupları ve katılımcılar ile birlikte 3 gün boyunca  toplam 9 km’lik mesafede 90 kg çöp toplandı! Toplanan tüm çöpler ayrıştırılarak geri dönüştürülürken, geri dönüştürülmesi mümkün olmayan atıklar ise “Hope Alkazar” atölyelerinde ileri dönüşüm teknikleri ile kullanıma uygun hale getirilecek!

Anahtar Kelimeler:
NikeÇöp Koşuları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.