El yıkama da sürdürülebilirlik yönünden büyük önem taşıyor

En az 20 saniye boyunca yoğun ve detaylı el yıkama, en iyi korumayı sağlıyor. Artan enerji fiyatlarının etkisiyle gereksiz sıcak su tüketiminden kaçınmak, giderek önem kazanıyor.

Hasan Karakurt
Hasan Karakurt
15 Ekim 2022 Cumartesi 11:49
El yıkama da sürdürülebilirlik yönünden büyük önem taşıyor

Grohe, 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü’ne özel bir mesaj yayımladı. Yapılan açıklamada son iki yıldır basit bir rutinden günlük hayatın en önemli parçalarından biri haline gelen el yıkama işlevinin, sürdürülebilirlik yönünden de büyük önem taşıdığı ifade edildi. GROHE’nin verdiği bilgiye göre; GROHE, fotoselli bataryaların faydalarını ve el yıkama rutinine gerçek anlamda sürdürülebilir yöndeki katkılarını ortaya koyuyor.  

 Bilinçli su tüketimine önem veren herkesin aklına ilk gelen şey, ellerini olabildiğince çabuk yıkamak olabilir. Ancak düşündüğünüzden çok daha fazla seçeneğe sahipsiniz. Örneğin batarya seçiminiz hem evdeki enerji maliyetlerinin azaltılmasına hem de hijyene katkı sağlayabilir. Bu konuda, fotoselli bataryalar gerçek anlamda çok yönlülük sunuyor. Ortak alanlardaki tuvaletlerin birçoğunda kullanılıyor olsa da, özel haneler için de büyük avantajları bulunuyor. 

 Özellikle çocuklar okuldan geldiğinde veya misafiriniz olduğunda, ortamı hijyenik tutmak çok kolay olmayabilir. Fotoselli bataryalar ile ellerin ilk dokunduğu şey, batarya değil sudur. Ellerinizi yıkarken suyun akmakta olduğunu unutabilirsiniz. Siz bu konuda dikkatli olsanız da, başkaları sizin gösterdiğiniz hassasiyeti göstermeyebilir. Bu bataryalar, su akışını yalnızca gerektiğinde açar ve eller artık suyla temas etmediğinde otomatik olarak kapanır. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.